top of page

Spennende fotokveld med Modum Karateklubb

Tekst Bjarne Gjellum


En fin vårkveld i mai møttes vi, fire ivrige fotografer fra Modum Fotoklubb, på

parkeringsplassen utenfor lokalet til Modum Karateklubb. Klokken nærmet seg 18:40, og

treningen skulle snart begynne. Med oss hadde vi også en ung jente som ikke var medlem av klubben, men som var nysgjerrig på å prøve seg som fotograf. Hun hadde med seg moren sin, og begge viste seg å være veldig hyggelige og imøtekommende. Det er alltid en glede å se nye ansikter som tør å kaste seg ut i noe nytt sammen med oss.


Samlet gikk vi inn i klubblokalet, et rom med passe god belysning og hvite vegger som bidro positivt til eksponeringen. Den ene kortsiden av rommet hadde store, loddrette speil fra vegg til vegg, noe som skapte en utfordring for oss fotografer. Vi fant raskt ut at det var lurt å holde oss samlet til én side av gangen for å unngå å få andre fotografer med i bildene.


Treningen satte i gang, og vårt eget medlem, Sina Gjellum, som også er aktiv i Modum

Karateklubb, ledet dagens økt. Hun startet med en varm velkomst og en presentasjon av

Modum Fotoklubb, forklarte hvorfor vi var til stede og delte en kort bakgrunnshistorie om

Kyokushin Karate. Sina ga også en gjennomgang av dagens treningsprogram, som var spesielt tilpasset oss fotografer med vekt på variasjon og fotomuligheter. Vi fikk beskjed om at vi kunne bevege oss fritt i lokalet, men måtte være ekstra forsiktige med kamerautstyret vårt. På grunn av speilene valgte vi en mer stasjonær tilnærming i starten.Oppvarmingen begynte, og snart gikk treningen videre utendørs. Oppstillingen blir som regel ledet av de med høyest grad, som står foran. Alle fikk beskjed om å stille i utgangsposisjon for armhevninger. De ble oppfordret til å ta det et steg videre ved å stå på knokene på asfalten, noe som ga oss fotografer mange spennende vinkler og perspektiver å jobbe med. Før vi gikk inn igjen, avsluttet vi denne delen av økten med et gruppebilde, her ble det noen morsomme øyeblikk som gjorde at smilene satt løst for både deltakere og fotografer.

Tilbake i treningslokalet fokuserte vi på å fange slag og spark på puter. Her prøvde vi å

bevege oss mer rundt for å få nærbilder av utøverne i aksjon. Selv om mange av deltakerne virket litt nervøse av å ha så mange fotografer rundt seg i begynnelsen, løsnet det etter hvert, og stemningen ble mer avslappet og naturlig.


Da treningen var ferdig, samlet vi oss for en rask oppsummering. Vi kunne konkludere med at det hadde vært en spennende og lærerik erfaring. Vi var enige om at vi hadde opparbeidet oss verdifull erfaring som vi kunne bygge videre på. Denne kvelden viste virkelig hvor givende det er når ulike interesser møtes og utforskes sammen. Vi ser allerede frem til neste mulighet til å fange dynamikken som fremkommer av sport og bevegelse gjennom kameralinsen.


118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page