top of page

Kongsfoss Glass - Et besøk på glassverket

Tekst: Lars Kristian Moberge


Innledning: Kongsfoss Glass

Kongsfoss Glass, beliggende i Modum, Norge, er et tradisjonsrikt glassverk med røtter tilbake til 1800-tallet. Glassverket er kjent for sitt utsøkte håndverk og produksjon av høykvalitets glassprodukter. Med sin unike kombinasjon av historisk arv og moderne teknikker tiltrekker Kongsfoss Glass både lokale og internasjonale kunder.


Dato: Lørdag 15. juni

Sted: Kongsfoss Glass, Modum

Deltakere: En liten gruppe på seks personer, inkludert både erfarne fotografer og en aspirant.


Noen av de fantastiske produktene de har utstilt nede på glasshytta. Her er det mulig for alle å komme innom å seg og også kjøpe hvis en ønsker.

Ankomst og Introduksjon:

Gruppen ankom Kongsfoss Glass og ble møtt av glassblåser Geir Olsen, som ønsket dem hjertelig velkommen. Geir begynte med å varme opp ovnene, en prosess som tar litt tid.


Utforsking og Fotografering:

Mens ovnene varmet seg opp, benyttet gruppen anledningen til å utforske lokalene. De tok bilder av de ferdige glassproduktene, verktøyene som brukes i glassblåsing, og de ulike råmaterialene som gir glasset sine flotte farger og mønstre.


Geir i full sving med å demonstrere hvordan han lager en vase ut av en klump med glass.

Demonstrasjon av Glassblåsing:

Etter at ovnene var klare, viste Geir hvordan han lager glassprodukter. Han demonstrerte prosessen ved å lage både en vase og et fat. Geir forklarte trinn for trinn hvordan han påførte forskjellige materialer på glassklumpen for å skape mønstre og farger.Interaksjon og Læring:

Gruppen var svært engasjert og stilte mange spørsmål. Geir svarte villig og delte sin ekspertise om glassblåsing. Dette skapte en lærerik og interaktiv opplevelse for alle deltakerne.


Anne-Margrethe tar bilder av forskjellig verktøy som brukes ved glassblåsing.

Oppsummering og Avslutning:

Etter et par timer med fascinerende demonstrasjoner og fotografering, takket gruppen Geir for en spennende og hyggelig opplevelse. Alle var enige om at besøket hadde vært både lærerikt og inspirerende, og de uttrykte et ønske om å komme tilbake ved en senere anledning.


Konklusjon

Besøket på Kongsfoss Glass var en stor suksess. Deltakerne fikk en unik innsikt i glassblåserkunsten og muligheten til å dokumentere prosessen gjennom bilder. Geir Olsen bidro med sin ekspertise og imøtekommende væremåte til å gjøre besøket minneverdig. Dette er absolutt noe som kan gjentas i fremtiden.Glass som er til overs og som klippes av når de lager forskjellige ting havner i et kar og lager egne små kunstverk som passer fint å ta bilder av.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page